599,99 lei
Cuțitul japonez de patiserie are o lamă zimțată lungă
caracteristică. Această lamă cu dinți de fierăstrău facilitează tăierea
chiar și a pâinii sau baghetei foarte crocante, fără a stoarce învelișul
și fără a zdrobi crusta. Mâner ergonomic antiderapant pentru o muncă
sigură și confortabilă. Lungimea lamei 205 mm / lungimea totală 305 mm.
Astăzi, oțelul Damascene este împărțit în „turnat“ și „sudat“.
Damasc turnat a fost realizat prin topirea oțelului în creuzete mici de lut
și apoi prin adăugarea de diverse adaosuri, conform rețetei fierarului. În
schimb, damascul sudat este stratificat, fiind format din cel puțin două
tipuri de oțel sau din oțel și un alt metal. Oțelul moale și flexibil este
folosit în combinație cu oțelul dur, cu conținut ridicat de carbon, în zeci
sau sute de straturi. Tehnologia ingenioasă și de neegalat a renumiților
fierari japonezi, a fost capabilă să combine oțelul flexibil și oțelul dur
pentru a combina proprietățile lor unice într-o lucrare unică de
confecționare a sabiei de samurai. Cuțitele din seria DMS sunt realizate prin
tehnologia de sudare în 67 de straturi, îmbinând oțelul moale VG2 și
oțelul dur VG10. Acest lucru le conferă proprietăți deosebite – duritate
extremă, flexibilitate și durată lungă de viață. Furnizorul de materiale
pentru cuțite este compania japoneză de oțel TAKEFU. Mânerele cuțitelor
sunt realizate din lemn de arțar și sunt tratate prin metoda KEBONY. Această
tehnologie, dezvoltată în Norvegia, este un proces patentat care, fără
substanțe nocive și toxine, întărește structura celulară a arțarului
folosit și evidențiază nu numai proprietățile premium ale lemnului de
esență tare, ci și culoarea maro bogată.